Een overzicht van goedkope kredietkaarten die makkelijk zijn aan te vragen.

Vergelijk voordelige kredietkaarten

beobank visa
Beobank Visa Internet Cashback: ondanks beperkte kosten, maar toch een vrij gedegen Visa-kredietkaart. Handig als u voor het eerst een kredietkaart aanvraagt.

Aanbieding: 3 maanden 3% retour, daarna 1%

rating: 
***
jaarbijdrage: 
5 €
limiet: 
2.500 €
flexibel: 
ja
beobank extra world mastercard
Beobank Extra World Mastercard: veel aangevraagde kredietkaart waarmee u 1% korting krijgt op alle uitgaven, de eerste 90 dagen zelfs 3%.

Aanbieding: 3 maanden 3% retour, daarna 1%

rating: 
***
jaarbijdrage: 
5 €
limiet: 
3.000 €
flexibel: 
ja
beobank mastercard
Beobank Mastercard: betaalbare en betrouwbare Mastercard. Doe uw voordeel met de pc banking-mogelijkheden en gratis sms-alerts.

Aanbieding: 5 € cadeau

rating: 
***
jaarbijdrage: 
5 €
limiet: 
2.500 €
flexibel: 
ja
deutsche bank titanium mastercard
Deutsche Bank Titanium Mastercard: open de gratis zichtrekening van Deutsche Bank en ontvang zonder extra kosten een Mastercard.
rating: 
***
jaarbijdrage: 
0 €
limiet: 
1.249 €
flexibel: 
ja

Wat zijn de kosten van een kredietkaart?

Voor veel Belgische gebruikers is de jaarlijkse kaartbijdrage de belangrijkste kostenpost. Op deze website staat deze bij iedere kredietkaart dan ook aangegeven.

Als u iets koopt in andere valuta (bijvoorbeeld Amerikaanse dollars), dan heeft u te maken met wisselkosten. De omruilkoers is vaak iets ongunstiger dan de gemiddelde wisselkoers. Met een gewone bankpas heeft u deze kosten meestal trouwens ook.

Daarnaast bent u vaak enkele euro´s kwijt als u geld afhaalt uit een geldautomaat. Geld afhalen bij een bankbalie is het duurst, het kost u vaak 3% (of meer) van de opnamesom. Dergelijke handelingen zijn met een gewone bankpas meestal goedkoper. Geld opnemen met een kredietkaart doet u dus alleen in geval van nood.

Helemaal prijzig is het spreiden van betalingen. Hiervoor betaalt u vaak een JKP (jaarlijks kostenpercentage) van 12% of meer. Beter is het om uw maandelijkse kredietkaartrekeningen volledig te voldoen.

Wanneer is een kredietkaart goedkoop?

Een goedkope kredietkaart is een kredietkaart met relatief lage kosten voor de diverse kaartverrichtingen, die u hiernaast vetgedrukt ziet staan.

Vergelijk deze kosten goed. Ze staan bij elke kredietkaartbeschrijving op deze website vermeld in het lijstje rechtsboven. Onder het kopje Kosten en eigenschappen.