Vergelijk de kosten en de belangrijkste kenmerken van deze virtuele (prepaid)kaarten. Je kunt je kredietkaart direct online aanvragen.

De beste virtuele kredietkaarten

Revolut Card- cartedecredit.be
Revolut Card: rekening met IBAN-nummer plus prepaid-Mastercard en app. Je betaalt geen jaarlijkse kosten en geen koersopslag voor 130 valuta.
service: 
***
kosten: 
0,00 €
extra kaart: 
12,00 €
Net+ Virtuele Prepaid Mastercard | Rekening in 8 valuta
Net+ Virtual Prepaid Mastercard: digitale kredietkaart met rekening in 8 valuta. De eerste krijg je gratis. Je kunt de kaart alleen online gebruiken.
service: 
***
kosten: 
0,00 €
extra kaart: 
2,50 €
Pay2d | Gratis virtuele prepaid-Visa-kredietkaart
Pay2d: gratis virtuele prepaid-Visa met ruime limiet. Werk bij voor hogere limieten. Online aan te vragen; direct beschikbaar. Maximaal 1 kaart per persoon.
service: 
***
kosten: 
0,00 €
extra kaart: 
-

Wat is een virtuele kredietkaart?

Een virtuele kaart staat los van je bankrekening of je fysieke kredietkaart. Je kunt ze gebruiken voor je onlineaankopen: je hoeft geen bank- of andere persoonlijke gegevens in te geven. Je blijft anoniem.

Je krijgt dus geen fysieke kaart: alleen een kaartnummer. Dat maakt de betaling al veiliger en je loopt ook minder kans op diefstal of verlies.

Daarnaast is de limiet van een virtuele kaart lager dan die van een ‘echte’ kredietkaart; dat maakt alles nog een stuk veiliger.

Is het ook echt een kredietkaart?

Virtuele kaarten werken hetzelfde — je kunt er op dezelfde plekken en online mee betalen, net zoals je dat met je fysieke kaarten doet.

Anders dan bij traditionele kredietkaarten krijg je geen krediet of lening. Je zet zelf geld op je kaart en je kunt alleen dat bedrag uitgeven. Je kunt niet onder nul.

Er bestaan verschillende soorten virtuele kredietkaarten. Je kunt kiezen tussen virtuele wegwerpkaarten en herlaadbare kaarten.

Hoe werkt een virtuele kredietkaart?

Virtuele prepaidkaarten werken grotendeels hetzelfde als fysieke prepaidkaarten. Het verschil is dat je geen kaart krijgt: alleen een nummer met een beperkt bedrag. Meer kun je er dan niet mee uitgeven. Je kunt doorgaans wel weer opladen wanneer je kaart of je rekening leeg is.

Het grootste voordeel van een prepaidkaart is het automatische budgetbeheer: je gaat nooit in het rood. Een nadeel van een virtuele kaart is dan weer dat je ze alleen in webshops kunt gebruiken en niet in winkels of aan geldautomaten.

Om je kaart aan te vragen moet je doorgaans een profiel of een rekening openen bij de aanbieder. In dat profiel kun je al je recente transacties en je saldo zien en bepaalde eigenschappen van je kaart aanpassen.

Het is dikwijls mogelijk om ook een fysieke kaart te krijgen die je bijvoorbeeld in restaurants kunt gebruiken. De kosten van zo’n fysieke prepaidkaart liggen wel doorgaans hoger. De uitgavenlimiet ook.

Virtuele betaalkaarten zijn dus beter voor kleine of anonieme internetaankopen. Ook voor minderjarigen zijn ze geschikt: je kunt ze aanvragen zonder kredietcheck of onderzoek naar je terugbetalingscapaciteit.