Zakelijke kredietkaarten zijn er speciaal voor eenmanszaken en kmo's. Maar ze zijn ook gemakkelijk voor grotere bedrijven. U kunt uw zakelijke uitgaven eenvoudig administreren en inzien. Daarnaast wordt u altijd bijgestaan door een zakelijke helpdesk.

Zakelijke kredietkaarten

BNP Paribas Fortis Visa Business Blue
BNP Paribas Fortis Visa Business Blue: relatief goedkope businesscard, vooral voor houders van een Pro Pack-rekening bij BNP. Uitgaven kunt u boeken als beroepskosten.
service: 
***
prijs: 
22 €
limiet: 
2.500 €
flexibel: 
nee
BNP Paribas Fortis Visa Business Silver
BNP Paribas Fortis Visa Business Silver: praktisch betaal- én administratiemiddel voor op zakenreis. Inclusief bijstand voor heel het gezin.
service: 
****
prijs: 
46 €
limiet: 
2.500 €
flexibel: 
nee

Een kredietkaart bij uw bank?

Een zakelijke kredietkaart kunt u aanvragen bij uw eigen bank. Het nadeel hiervan is dat de kaart in combinatie zal moeten gaan met uw professionele rekening.

Bankónafhankelijke zakelijke kaarten kunt u aan een rekening naar eigen keuze koppelen.

Voordelen zakelijke kredietkaart

Het is gemakkelijker om de betalingen van uw medewerkers te verwerken met een zakelijke kredietkaart. Zo heeft u een vaste agent en kunt u per medewerker een andere limiet vaststellen.

Nadelen zakelijke kredietkaart

De zakelijke kredietkaarten hebben hogere jaarlijkse kosten dan gewone kredietkaarten. Ook heeft u met een gewone kredietkaart meer keuze uit aanbieders.

Wanneer komt u in aanmerking?

Wilt u een zakelijke kredietkaart aanvragen, dan moet uw bedrijf minimaal twee jaar bestaan.

Daarnaast moet u een redelijke winst maken, afhankelijk van het type kredietkaart dat u aanvraagt.

Zakelijke kredietkaart: voor welk bedrijf?

Voor grote vennootschappen zijn zakelijke kredietkaarten interessant door het administratieve gemak. Ook kunt u als groot bedrijf specifieke afspraken maken met de aanbieder, zeker als u veel kaarten afneemt.

In een kleine onderneming is het vooral handig voor de scheiding van de privéuitgaven en zakelijke uitgaven.

Een privé-kredietkaart zakelijk gebruiken

Als u een eenmanszaak heeft of weinig gebruik maakt van uw kredietkaart, kunt u ook een privékredietkaart aanvragen, die u dan enkel benut voor zakelijke uitgaven.

Uw personeel kan de afschriften van de kredietkaart naar de administratie sturen voor een vergoeding van de kosten.

Het is gemakkelijker dat het personeel de kaart alleen benut voor professionele uitgaven, anders kan de verwerking zeer ingewikkeld worden.

Zakelijke of gewone kredietkaart kiezen?

Met een zakelijke kredietkaart betaalt u de gehele rekening altijd in één keer. Gespreid betalen is in principe niet mogelijk.

Ook is een businesscard meestal duurder dan een particuliere kaart. Voor de belastingen maakt het tot slot niet uit of u een zakelijke kredietkaart gebruikt of niet.