Overzicht van kredietkaarten speciaal voor studenten. Aan te vragen ongeacht je huidige zichtrekening.

Vergelijk kredietkaarten voor studenten

beobank mastercard
Beobank Mastercard Student: volwaardige en tegelijk ook betaalbare Mastercard exclusief voor studenten. Je mag ook kiezen voor een Visa-uitvoering.

Aanbieding: 5 € cadeau!

rating: 
***
jaarbijdrage: 
5 €
limiet: 
750 €
flexibel: 
ja
BNP Fortis Visa
BNP Paribas Fortis Bank Visa Classic: kredietkaart die is aan te vragen in combinatie met een Jongerenrekening van BNP Paribas. Jongeren betalen slechts 11 €.
rating: 
****
jaarbijdrage: 
22 €
limiet: 
2.500 €
flexibel: 
ja

Over kredietkaarten voor studenten

Als student is het vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om een kredietkaart aan te vragen. Dit komt doordat studenten meestal geen vaste inkomsten hebben.

Enkele kredietkaartaanbieders geven daarom studentenkredietkaarten uit. Deze hebben een beperktere bestedingsruimte, maar kunnen voor studenten prima voldoen.

Vaak zijn deze kaarten ook goedkoper dan de vergelijkbare kredietkaarten van de desbetreffende aanbieder. Zo kost de Beobank Visa studentenkaart slechts de helft van de reguliere Beobank Visa-card.

Een alternatief: ouders staan garant

Als het je als student echt niet lukt om een kredietkaart aan te vragen is er nog een mogelijkheid: vraag aan je ouders om garant te staan.

Veel creditcarduitgevers zullen dan mogelijk wel een kredietkaart aanbieden. Deze route is echter ingewikkelder, de aanvraag duurt aanzienlijk langer.

Bij voorkeur kies je als student dus voor een relatief goedkope studentenkredietkaart.