American Express Gold   aanvragen

american express gold kaart

Met een Goldkaart van American Express ben je zeker van een hoop garanties en verzekeringen, zeker als je regelmatig op reis vertrekt.

Eigenschappen van de American Express Gold

Een Gold-kredietkaart kost je 115 euro per jaar — 195 euro per jaar wanneer je gebruik maakt van de Travel Service. Je kunt extra Goldkaarten bestellen: de eerste is gratis, vanaf de tweede betaal je 45 euro per kaart per jaar. Let wel op: je moet minstens 37.500 euro per jaar verdienen om deze kaart aan te kunnen vragen.

Verzekeringen

Goldkaarthouders profiteren van een aankoopverzekering, een garantie voor de levering van onlineaankopen en een tevredenheidsgarantie of Return Protection.

Daarnaast geniet je als reiziger van een reisannulering- en -onderbrekingwaarborg, je bent beschermd tegen vertraagde bagage en vluchten en je bent verzekerd tegen gemiste aansluitingen en reisongevallen.

Tot slot heb je ook recht op reisbijstand voor personen en voor 2 voertuigen. Bijstand voor voertuigen moet je wel apart aanvragen.

Travel Service

Uniek aan de Goldkaart van American Express is dat je je reizen kunt laten regelen door de Travel Service. Als je dat wil organiseert deze dienst je reis volledig: een medewerker van de Travel Service kan bijvoorbeeld je vlucht voor je reserveren of een hotel boeken.

Bovendien krijg je met deze kaart exclusieve voordelen bij luchtvaartmaatschappijen en bepaalde hotels. Je kunt je reizen trouwens betalen met punten uit je Membership Rewards-portefeuille.

Belangrijkste eigenschappen

  • Nieuwe kaart binnen 48 uur
  • Uitstekende klantendienst, 24 op 7 beschikbaar
  • Inclusief aankoop-, reis- en bijstandsverzekeringen
  • Laat je reis organiseren door de American Express Travel Service

> Nu je American Express Gold bestellen!

Wat is het Membership Rewards-programma?

Elke euro die je uitgeeft met deze kaart is 1 punt waard in het programma. Punten kun je omruilen voor cadeaubons, je kunt sparen voor reizen of ervaringen of je kunt ermee terecht bij partners van American Express. Als je wil kun je je punten ook inruilen bij Frequent Traveler-programma’s zoals Miles & More of Eurostar.

Welke voordelen heb ik nog deze kaart?

Je kunt met een American Express-kaart sowieso terecht in duizenden winkels en handelszaken en in webshops. Er geldt ook geen uitgavelimiet: die evolueert mee met je uitgaven. Daarnaast is de klantendienst 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar en wanneer je je kaart verliest zorgt American Express ervoor dat je binnen 48 uur een nieuwe hebt.

Enige ‘nadeel’ aan deze kaart is dat je niet flexibel of gespreid terug kunt betalen. Je moet het openstaande saldo in één keer terugbetalen en dat maximaal 25 dagen nadat je je rekeninguittreksel kreeg. Doe je dat niet, dan rekent American Express 2,5% op het salso. Vanaf 55 dagen wordt dat 4%.

Kosten en eigenschappen
Jaarlijkse bijdrage115,00 €
Bijkomende kaart0,00 €
Uitgavenlimiet-
Flexibel betalen?Nee
Debetrentevoet-
JKP-
Geldopname3,50% (min 4,50€)
Wisselkosten2,50 %
» Bezoek website