Home Wat Is Een Kredietkaart

 Wat is een kredietkaart?wat is een kredietkaart

Een kredietkaart is een algemeen aanvaard betaalmiddel. In bijna ieder land kunt u er zonder problemen mee betalen als u gaat winkelen, overnachten in een hotel of eten in een restaurant.

Met een gewone bankkaart is dit vaak veel moeilijker of helemaal niet mogelijk. Bovendien kunt u met een kredietkaart betalen bij webhandelaren. Dit kan meestal nog niet met een bankkaart, zeker niet in webwinkels uit andere landen.

Achteraf betalen

Een ander voordeel van de kredietkaart: u betaalt altijd achteraf. Als u afrekent met een kredietkaart wordt dit niet direct met het saldo van uw zichtrekening verrekend. U ontvangt later in de maand een overzicht van al uw verrichtingen.

Als u de kredietkaartrekening volledig voldoet, heeft u niet te maken met rente op krediet. U mag meestal ook kiezen voor verder uitstellen van uw betaling. Dan geldt er wel een kredietrente die u moet betalen.

Verzekerd van aankopen

Doe bovendien uw voordeel met aanvullende veiligheidsgaranties die de meeste kredietkaarten u bieden. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat de beloofde bestelling ook echt geleverd wordt.

Wordt de bestelling niet geleverd, dan kunt u de verrichting herroepen. Ook als de bestelling beschadigd arriveert, kunt u het aankoopbedrag meestal terugontvangen.


Terug naar de beginpagina