Home Hoe Betaal Ik Met Mijn Kredietkaart

 Hoe werkt betalen met een kredietkaart?kredietkaart

U kunt op drie manieren betalen met een kredietkaart:

 • Met uw handtekening. Dit doet u als u in een winkel of restaurant wilt betalen. U overhandigt dan aan de bediende uw kaart. Hij geeft vervolgens een bon waarop u uw handtekening moet zetten.

  Betalen per handtekening zal in de toekomst steeds meer verdwijnen, vanwege de invoering van de chip op de kredietkaart. U zult dan met een persoonlijke code moeten betalen (zie verderop). In sommige Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, is het gebruik van de geheimcode al verplicht.
   
 • Door uw kredietkaartnummer te overhandigen. Dit gebeurt als u wilt betalen op internet. Er wordt dan gevraagd naar uw kredietkaartnummer, plus de naam en vervaldatum die op de voorkant van de kredietkaart staan aangegeven.

  Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker naar de CVC-code gevraagd (creditcardverificatiecode). Andere benamingen hiervoor zijn: CVV, CVV2, CVC2 of Cardmember ID.

  Bij Mastercard en Visa kunt u deze code vinden op de achterkant van uw kredietkaart. Het is het laatste aangegeven getal van 3 cijfers. Bij American Express vindt u de code op de voorkant van uw kredietkaart (4 cijfers).
   
 • Met de pincode (geheime code). Dit vindt steeds meer plaats in (online) winkels en is in enkele landen verplicht. Doordat de code niet wordt overhandigd is dit de meest veilige manier van betalen.

  De geheime code ontvangt u meestal zodra u de kaart aangevraagd heeft. Als u deze code vergeten bent, kunt u het beste contact opnemen met uw kredietkaartaanbieder. Hij zal u gratis de geheime code opnieuw doen toekomen.

Terug naar de beginpagina